El 8 de març de 2003 va tenir lloc la inauguració de l’exposició “El Seminari Conciliar i Elias Rogent, arquitecte” amb motiu de la reforma i obertura dels jardins del Seminari Conciliar, aïllat fins aleshores amb una tanca que impedia veure l’edifici des del carrer. L'exposició fou organitzada per l'Institut Municipal del Paisatge Urbà i la Qualitat de Vida de l'Ajuntament de Barcelona, en col·laboració amb el Seminari Conciliar.

Tant la reforma d'enjardinament com l’exposició tenien com a propòsit fonamental apropar l’edifici del Seminari Conciliar a la ciutadania, però també la figura d’Elias Rogent, personatge clau en l’arquitectura i la cultura de la Barcelona del segle XIX.

​L’exposició, la primera que tenia lloc a Barcelona sobre Rogent i el Seminari, va representar una oportunitat única per aprofundir en l’estudi d’aquest arquitecte.

Ara l'exposició virtual Elias Rogent: ciutat i arquitectura. L'edifici del Seminari Conciliar vol traduir aquella primera iniciativa en un projecte online d’accés lliure a fi de continuar reivindicant la figura i l’aportació d’Elias Rogent a la fesomia de la ciutat de Barcelona.

Universitat de Barcelona 2017 | Gran Via de les Corts Catalanes, 585 | Barcelona, 08007 | museuvirtual@ub.edu

Disseny del web: Mar Giménez | Pili Mateo 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now